SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tranås Fotbollförening
Fotboll

Tranås Fotbollförening
1 - 3
Jönköping södra IF F16
Tranås Fotbollförening1 - 3Jönköping södra IF F16

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 01 maj, 11:00
Plats:Bredstorps IP Konstgräsplanen
Samling:10:00, Bredstorp
Aktivitetsinfo: Match mot J-södra, truppen är en blandning av tjejer från A laget och U truppen. Endast spelare födda 02 eller senare. Viktigt att vi pratar med föräldrar om att inte bli för många på läktaren.
Svara så fort ni vet om ni kan så vi kan plocka in ersättare om de skulle behövas.
J-Södras F-16 lag gästade TTU
2020-05-01 17:31
Så skönt att vi nu åter får spela matcher, att hålla uppe motivationen hos tjejerna genom bara träning är inte enkelt. Så denna dag gästade Jönköping Södra IFs F-16 lag TTU, och med ett mängd nyförvärv i hårt satsade J-Södra så visste vi att denna match ändå skulle bli en bra värdemätare för oss. Vädret kunde varit bättre då det ändå var lite kyligt och regnet hängde i luften men vad gör väl det när vi får spela fotboll. J-Södra har nu startat akademi och satsar hårt på att ta sig uppåt i seriesystemen, deras F-16 lag tränar fotboll 4 dagar i veckan och man ser en skillnad i bollmottagning, första touch samt snacket på plan. 
När matchen blåses igång av domaren så är det J-Södra som tar tag i taktpinnen de första 10-15 minuterna och innan match så pratade vi om att välja de enkla lösningarna och mot ett lag som J-Södra så kommer det straffa sig om vi inte är noggranna och räknar in spelarna. I den 5 minuten så sker just detta och vi väljer att slå ett pass in i mitten precis i straffområdes linjen där J-Södra testar skott men det går utanför. I den 11 minuten så får J-Södra hörna och det är en fint slagen hörna som går mot mitten av straffområdet där vi tappat lite markering så låter vi motståndarna komma till skott och vi har 0-1, inte den start vi önskat kanske.

Efter detta så tycker jag ändå att vi kommer in bättre i spelet och vi ligger tätare i markeringarna vilket gör att vi kan lyfta upp spelet och mellan matchminut 12 och 14 så har vi 4 hörnor varav den sista blir farligast där vi testar direktskott men den går utanför. i matchminut 18 så har vi inkast och detta når Wilma som vänder bort sin försvarare och går på skott, går över målvakten men tar ribban, inte heller marginalerna är på vår sida. I anfallet efter tappar vi boll på anfallsplanen och detta gör att J-Södra ställer om och kommer fint genom mittfältet och här lägger man en pass i djupet ut på kanten där man går förbi vår försvarare och skjuter bollen mot bortre och den går in och vi har 0-2 efter 20 spelade minuter.

De kommande 10 minuterna så tar Jönköping över lite igen och skapar ett par vassa chanser men båda dessa räddar Jullan. I den 34e minuten så kommer Medde i en fin löpning med boll genom mittfältet och lägger en boll i djupet mot Clara som går förbi sin försvarare och lobbar bollen över målvakten och sätter reduceringen 1-2. Efter det målet väger det lite fram och tillbaka och vi ställer till det lite för oss men Jullan räddar upp det, i den 39:de minuten så kommer Wilma igenom J-Södras försvar men avslutet räddas. Vi går till vila med underläge 1-2, måste ändå säga att vi står upp bra och det är en ganska jämn 1sta halvlek men resultatet känns rättvist då J-Södra varit lite hetare.

I andra så kommer TTU upp i planen och sätter press tidigare vilket gör att vi också kommer till en bra chans redan i den 1:sta minuten av andra men målvakten lyckas rädda ut bollen till hörna som bli resultatlös. I andra halvlek har TTU bytt målvakt och det är nu Ida som står istället för Jullan vilket var bestämt sedan tidigare, I matchminut 56 testar Medde skott och två minuter efter det så testar Miranda skott men båda dessa räddar målvakten. 

Första chansen för J-Södra kommer i den 67:de minuten och det är ett skott i straffområdet som går intill stolpen, men där står Ida och plockar bollen, 4 minuter efter denna chans är det åter en möjlighet för J-Södra och denna gången blir det friläge i straffområdet där Ida rusar ut och täcker skottvinkeln, räddning med ansiktet visar det sig efter matchen och kanske blir det bekymmer att bita i Tacon ikväll.
72 minuter in i matchen så kommer Clara igenom igen men denna gången räddar målvakten. I den 75 minuten så får J-Södra hörna och även denna fint slagen in mot mitten av straffområdet där J-Södras spelar når högst och nickar in 1-3. 

Efter detta satsat TTU framåt och Alva kommer igenom från kanten och testar skott som dessvärre går över, sen är det Wilma som kommer igenom försvaret men här kommer målvakten ut fint och räddar, chanserna vaggar fram och tillbaka efter detta och 83 minuten så är det J-Södra som testar skott men det går tätt över, 87 minuten så kommer Clara runt på kanten och passar snett inåt bakåt till Miranda som testar direktskott men det går utanför, i matchens sista minut så får Jönköping hörna och här tittar vi för mycket på boll och bjuder på en chans men den går över till slut

Matchen slutar med förlust 1-3 men TTU gör en riktigt bra insats och visar att vi kommer inte ge oss så lätt. En tät och jämn match men ändå rättvis seger för J-Södra.

//Ledarna<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Start 11:an
Samarbetspartner