SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tranås Fotbollförening
Fotboll

Nässjö FF
4 - 6
Tranås/Torpa B
Nässjö FF4 - 6Tranås/Torpa B

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 04 juli, 17:00
Plats:Skogsvallen
Tävling:
Matchnummer: 142201070
Samling:14:45, Coop
Aktivitetsinfo: Kallelse till match
Trupp:#3 Rebecka Molin
#6 Alice Bergdahl
#6 Michelle Sparv Helgesson
#7 Maja Pihl
#12 Alva Knutsson
#14 Amanda Gunnarsson
#15 Elin Wessman
#16 Emma Borg
#17 Erna Ramic
#19 Ida Andersson
#22 Medina Isakovic
#31 Julia Ranler
Ellen Leijon Kraft
Emma Andersson
Lovisa Rembsgård
Rysare för TTU i Nässjö
2021-07-05 07:52

På söndagen var det dags för årets andra match i div 3 norra dam för TTU, detta på bortaplan mot Nässjö FF. Det var två lag som åkte på förluster i den inledande omgången, Nässjö föll borta mot Bankeryd med 6-2 och TTU föll hemma mot Waggeryds IK med 1-3 så det var två lag som ville ha revansch. Skogsvallen bjöd på fint väder men gräsmattan hade gärna fått vara lite kortare, värme och tungsprungen matta är inte den bästa förutsättningen för fotboll men det var lika för båda lagen.

När matchen drar igång så dröjer det inte länge alls innan Nässjö får en riktigt bra chans när Tilda Dahlström kommer fri och skjuter ett hårt skott, men den går i ribban och ut redan i den första minuten av matchen. Vet inte om detta var ett uppvaknande för TTU för efter detta tar vi över och det håller i sig ungefär halva första halvlek. 

 

Vi sätter en hög press vilket gör att Alice får tag i en misslyckad rensning från Nässjö och tar ett par kliv fram och skjuter och den går stolpe in. 0-1 i den 6 minuten. TTU fortsätter sin höga press och 2 minuter efter ledningsmålet så kommer Medde fram fint och passar bakåt till Maja som går på skott och vi har 0-2 efter 8 minuter.

 

I den 9 minuten är det omvända roller då Maja passar fram till Medde som sätter 0-3 och det är ju en drömstart för TTU. Sedan har vi ett antal minuter fram till nästa chans som kommer i den 15 minuten då vi har ett uppspel från kanten där vi lägger bollen tillbaks till Rebecka som lägger en längre boll till Medde som kommer i en fin löpning på kanten och går förbi försvararen i Nässjö och sätter 0-4. 

 

Precis efter avsparken efter målet så kommer Tilda Dahlström fram fint och sätter reduceringen till 1-4. I slutet av första halvlek så tar Nässjö över spelet men TTU släpper inte till speciellt många chanser. Den bästa chansen har Delila Salkic i den 33 matchminuten då hon går runt sin försvarare och skjuter tätt utanför. Vi går till halvtidsvila med ledning 1-4 vilket känns riktigt bra. 

 

När andra drar igång så är det precis som i slutet av första Nässjö som har det mesta av spelet och vi ligger lite för långt ifrån våra motståndare vilket gör att de får mer tid att vända upp och sätta passningarna rätt, i den 54 minuten så får man utdelning och det är Tuva Jonsson som reducerar till 2-4.

 

Efter detta så blir det än mer press och vi ligger frotfarande långt ifrån vilket som sagt ger motståndarna tid och vi tar dessutom lite felbeslut och det straffar sig i den 68 minuten då Tilda Dahlström prövar skott utifrån och den når inte Jullan i målet och vi har 3-4.

 

Minuten efter så har vi en för kort tillbaka spelning till Jullan vilket Tuva Jonsson tar till vara på och rundar Jullan och sätter 4-4 och Nässjö har gått från 0-4 till 4-4. TTU kommer inte alls upp till den nivå vi kan kräva men samtidigt är vi ett lag som aldrig slutar spela.

 

I den 75 matchminuten får TTU en frispark i bra läge och Ellen kliver fram och den ser fin ut men målvakten sträcker ut och tippar den över ribban till hörna, minuten efter är det åter Nässjö som går till anfall och denna gången är det Jullan som gör en riktigt fin räddning då Nässjö skjuter ett hårt skott som tippas utanför till hörna av Jullan.

 

När vi närmar oss slutet känns det som att TTU tar tag i spelet igen och i den 88 minuten så passar Alice fram till Medde som går förbi och sätter 4-5, två minuter efter detta så kommer Medde runt på kanten och lägger ett hårt inlägg som målvakten är på men returen går ut till Emma A som idag gjorde debut i div 3 dam och Emma bara sätter till en bredsida och sätter slutresultatet 4-6. Med enkelserie och 3 lag som flyttas ner så var detta en riktigt viktig seger.

 

Så vi går in i sommaruppehållet med en go känsla och 3 pinnar på kontot, gött jobb tjejer. Med 3 mål och 2 ass så blir Medde utsedd till TTUs bästa spelare och får med sig en kasse bröd hem till Tranås. Men vi kan ännu bättre och det får vi ta fram till höstomgångarna.

 

Ledarna


<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Start 11:an
Samarbetspartner