SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tranås Fotbollförening
Fotboll

Tranås/Torpa B
1 - 3
Waggeryds IK
Tranås/Torpa B1 - 3Waggeryds IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 27 juni, 17:00
Plats:Bredstorps IP Konstgräsplanen
Tävling:
Matchnummer: 142201131
Samling:15:45
Aktivitetsinfo: Samling 15.45 , ni som nu får detta igen är uttagna till match

Ledarna
Trupp:#3 Rebecka Molin
#6 Alice Bergdahl
#6 Michelle Sparv Helgesson
#12 Alva Knutsson
#14 Amanda Gunnarsson
#16 Emma Borg
#18 Greta Lindvall
#19 Ida Andersson
#22 Medina Isakovic
#31 Julia Ranler
Amanda Sparv
Ellen Leijon Kraft
Nellie Sahlstedt
Siri Lorentzon
Tilda Linnér
Förlust i seriepremiären
2021-06-28 11:23

Så var det äntligen dags för seriepremiär och Waggeryds IK kom på besök till Bredstorps IP, och det bjöds på fint väder vilket innebar att det fick bli vattenpauser i båda halvlekarna.  Pandemin har verkligen satt spår i verksamheten och inför denna säsongspremiär har vi tappat hela 15 spelare vilket inneburit att vi fått dra oss ur i F-17-19 Östergötland och valt att satsa på div 3 norra dam. 

När det gäller matchen så kan vi väl konstatera att vi möter ett väl sammanspelat Waggeryd som i stunder lätt kunde spela sig igenom och skapa chanser, samtidigt så känner vi väl inte att vi lyckas komma upp i vad vi kan denna dag. 

 

Redan i 3 matchminuten så får TTU chansen genom ett fint uppspel från backlinjen och vi kommer förbi Waggeryds försvar och kommer till skott som målvakten inte kunde greppa och släpper retur, men vi var inte riktigt på plats för att förvalta den.

 

Flera gånger efter detta så kommer man förbi vårt försvar på högerkanten vilket man sökte flertalet uppspel på från Waggeryds sida. I den 15 minuten så åker vi på 0-1 i baken och det var nr 15 i Waggeryd Elsa Åkerhag som ganska fritt fick skjuta. 

 

Efter detta tycker jag ändå att vi höll spelet uppe ganska bra även om vi inte kommer till några klara målchanser utan det blev en kamp till halvtidsvilan, bästa chansen hade Waggeryd som i sista minuten har ett skott från håll som går tätt över.

 

I halvtid pratar vi om hur viktigt det är att välja de enkla passningarna och om vi inte är säkra så får vi ta den långa bollen bakom deras baklinje.

 

När andra drar igång så känns det lite bättre och vi får 2 bra frisparksläge i 57 och 59 minuten men det vill sig inte riktigt. Istället så utökar Waggeryd sin ledning till 0-2 i den 61 minuten och det var lite likt det första där man kommer ren och får skjuta. 

 

Efter detta skapar vi någon halvchans men skotten går på målvakten, i den 76 minuten så utökar Waggeryd på nytt till 0-3, detta var efter tilltrasslad situation vid kortlinjen och jag såg inte vad som skedde men bollen rullar sakta över mållinjen till slut.

 

Nu finns det bara ett läge och det framåt, men vi närmar oss allt mer slutsignalen. I 90 minuten kommer Medde förbi försvaret och en utrusande målvakt fäller Medde och vi har straff som jag tycker är solklar då man tar benen före boll. Medde kliver fram och reducerar till 1-3. 

 

Minuten efter detta så tilldöms Waggeryd också en straff som jag kanske tycker var hårt dömd men det är bara att förhålla sig till vad domarna beslutar, men Waggeryd sätter straffen i stolpen och efter detta så är matchen slut.

 

Ska vi summera detta så kan vi bara säga att vi mötte ett bättre lag samtidigt som vi inte hade vår bästa dag. Nu siktar vi på Nässjö borta nästa helg.

 

//Ledarna

 


<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Start 11:an
Samarbetspartner