SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tranås Fotbollförening
Fotboll

Tranås/Torpa B
4 - 0
ÖIS/Vista
Tranås/Torpa B4 - 0ÖIS/Vista

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 10 augusti, 19:30
Plats:Bredstorps IP Friidrottsplanen
Tävling:
Matchnummer: 142201074
Samling:18:15
Aktivitetsinfo: Ni som får detta mail är uttagna till match
Trupp:#4 Alexandra Olsson
#5 Gry Tapper
#6 Michelle Sparv Helgesson
#12 Alva Knutsson
#14 Amanda Gunnarsson
#15 Elin Wessman
#16 Emma Borg
#18 Greta Lindvall
#19 Ida Andersson
Amanda Sparv
Emma Andersson
Lovisa Rembsgård
Lydia Gustafsson
Vilma Lindström
Härlig seger för TTU på hemmaplan
2021-08-11 11:48

På tisdagen kom ÖIS/Vista på besök till Bredstorps IP och denna gången spelades matchen på friidrottsplanen och naturgräs. Bollen gick lite tyngre än vad vi är vana vid på konstgräset vilket gjorde att en del bollar inte nådde fram riktigt. Seriemässigt var detta en riktigt viktig match då ÖIS/Vista stod på 0 poäng och vi hade med oss 3 poäng från Nässjö matchen, nu ska väl sägas att alla matcher är viktiga när det spelas enkelserie och i vår serie är det 3 lag som åker ner i 4:an. Men vi kunde skapa lite utrymme ner till ytterligare 2 lag som hade 0 poäng.

När matchen blåses igång måste jag väl säga att det märktes att träningarna inte varit välbesökta den sista tiden vilket är något som blir ett måste då första touchen rann ifrån oss flertalet gånger. Då vi har lite skador på målvakter i klubben samt att det är semestertider så fick vi för dagen låna in Lydia från A som med detta fick göra debut i målet på seniornivå. Hon har inte stått i mål sedan 7 manna serierna. Men med spelförståelse och bra fötter kommer man ganska långt. 

 

Det böljade ganska rejält i spelet och sett till hela första halvlek måste jag väl säga att det var jämnt men ett litet övertag för ÖIS/Vista. Första målchansen kom först i den 19 minuten och det var Ölmstad som stod för en fin skottlobb som gick tätt utanför. Efter detta böljade spelet åter fram och tillbaka och i den 31 minuten så kommer Lollo förbi på kanten och skjuter tätt utanför. Efter detta så tar ÖIS/Vista över och pressar tillbaka oss ganska bra och i den 43 minuten så får dom ett friläge och ett bra skott men Lydia gör en fantastisk benparad och vi går till vila med 0-0.

 

I halvtid så tar vi precis upp det vi sa inför matchen att vi måste spela tätt i försvaret och bredda när vi själva har bollen vilket vi inte riktigt gjorde i första halvlek, inställningen var det inget större fel på men vi tar inte jobbet alla gånger och som vanligt snackar vi för dåligt på planen. Vi startar andra med samma spelare som vi startade matchen med. 

 

Och redan 2 minuter in i andra så spelar vi för brett i försvaret och ÖIS/Vista får ett friläge till men Lydia kommer ut fint och räddar oss åter igen. i 50 minuten när vi fått till vårat spel lite bättre kommer det ett långskott från Vilma som går ribba in och vi har 1-0. Kanske inte helt rättvist med tanke på matchbilden. Efter detta tycker jag att TTU tar tag mer och mer i spelet även om ÖIS/Vista pressar oss högre upp i planen för att kunna reducera så löser vi det ganska bra. 

 

I 74 matchminuten kommer Lollo förbi på kanten vilket hon gjort 2 ggr tidigare men då har bollen smitit utanför stolparna men denna gången går den in och vi har 2-0. Minuten senare får TTU hörna och efter lite flipperspel i straffområdet så får Vilma träff på bollen och vi har då 3-0 och Vilma 2 målsskytt. 

 

I anfallet efter för ÖIS/Vista så kommer det ett bra skott som Lydia sträcker ut fint på och räddar. I den 85 minuten efter en period av stenhårdpress av ÖIS/Vista så skjuter Lollo ett hårt skott som målvakten i ÖIS/Vsita inte kan hålla och påpassligt på returen så kommer Emma och sätter 4-0 för TTU vilket också blir slutresultatet. Sett till matchbilden så är det nog lite stora siffror men sett till chanserna i matchen så är det nog ändå rättvis seger för TTU.

 

Och vi går hem med en mycket viktig seger och i en något haltande tabell så ligger vi nu på en tredjeplats, nästa match är redan på söndag borta mot Skillingaryd. Gött kämpat tjejer och tack till er som ställde upp och ett stort tack till Lydia som gör en lysande debut som målvakt och står för 3 riktigt kvalificerade räddningar. Kan vara så att Lydia nu hittat en ny roll i lagen.

 

//Ledarna

 

 


<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Start 11:an
Samarbetspartner