Herr

Referat: Vadstena GIF - Tranås FF
2017-02-27 08:54
Alexander Afzelius var lysande i premiären!
Första träningsmatchen avklarad. TFF for upp till Östergötland för match mot Vadstena GIF. TFF vann med 3-1 efter 1-0 i paus.

Vi visade på bra tålamod i passningsspelet under första halvlek och lät bollen göra jobbet. Kändes som vi hade full koll på allt under första, de enda gångerna som Vadstena skapade något var när vi själva slarvade i uppspelsfasen. Första gula för säsongen tog inte helt oväntat Martin "Joey Barton" Malvefors. TFF tog ledningen mycket snyggt i 22:a min genom Affe Afzelius som lekte med GIF försvaret och stänkte upp bollen i taket. Med lite mer noggrannhet kunde vi gjort ett par tre mål till under första men ställningen var 1-0 i paus.

Andra halvlek gör vi fyra byten. Spelarna som kommer in gör en kanoninsats även dom. Vi fortsätter att spela mycket boll längs backen och låter så många som möjligt vara delaktiga i spelet vilket är kul att se. Affe Afzelius fortsätter att skoja med GIF försvaret och serverar Adam Hovbrandt öppet mål och pang!! 0-2 mycket snyggt. Affe Afzelius fortsätter att visa klass och ligger även bakom 0-3 målet där det till slut blir straff. Bashar Hameed kliver fram och skickar upp bollen i taket. Vadstena reducerar till 1-3 på straff sedan målis Jocke Myhr skallat ner en GIF spelare i ett helt ofarligt läge, så kan det gå om man är överladdad!!

En mycket bra match av samtliga idag. Nu laddar vi om för Sävsjö på söndag.