Referat: Tranås FF - Hvetlanda GIF
2017-05-27 15:10
Stabil seriedebut för Joachim Myhr.
En välspelad match där TFF blev pressat stundtals men i slutändan lyckas "rädda" en poäng. Målskytt blev mittfältsgeneralen Tobias Åkesson. En viktig poäng i jakten på toppen.

Hvetlanda GIF låg inför matchen på den nedre delen av tabellen medan TFF parkerar på mitten. Bortalaget visade på ett starkt passningsspel och visar återigen att serien är väldigt väldigt jämn. Man pressar ner hemmalaget och när TFF väl vinner boll får man inte riktigt kontroll utan bollen landar snabbt i Hvetlandas ägo igen.
Man påvisar dock ett tajt försvarsspel och tvingar Hvetlanda till svåra lägen. De lägen man ändå lyckas skapa tar en stabil Joachim Myhr hand om, som ikväll gjorde seriedebut.

Första halvlek slutar 0-0 men Hvetlanda har spelövertaget,

Andra halvlek börjar i samma anda, Hvetlanda trycker ner TFF och man har svårt att kontrollera bollen. Man pressas och tvingar slå långbollar i blindo. Därför kommer bortalagets ledningsmål inte helt oväntat, även om man hade lite tur då skottet styrde på en spelare som helt ställde Myhr och retligt letade sig in. Då har vi spelat 60 minuter.

Men detta verkar vara precis vad TFF behöver. För efter målet börjar man visa sitt register med ett bra passningsspel där man låter bollen gå i högt tempo och på marken. Man börjar nu skapa fler och fler lägen där två lägen borde resulterat i mål med lite mer skärpa. Klockan tickar på och man börjar flytta fram pjäserna i TFF för att skapa ett större tryck. Det lyckas men det skapas även ytor bakåt, men Tinas Jonsson rensar upp bra.

Plötsligt händer det. I den 87:e minuten väggspelar Jacob Malm med hörnflaggan, tar sig förbi sin försvarare och slår in bollen, där bollen studsar fram och tillbaka och till slut tar på Benjamin Björkegren och landar perfekt hos Tobias Åkesson som inte gör några misstag utan stänker in kvitteringsmålet.

Matchen slutar rättvist 1-1 om man ser till skapade lägen och med lite flyt kunde TFF även plockat alla tre.

Plusbetyg: Tobbe, Myhr och Malm