SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tranås Fotbollförening
Fotboll

Vimmerby IF B
1 - 0
Tranås/Torpa B
Vimmerby IF B1 - 0Tranås/Torpa B

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 28 april, 17:00
Plats:Arena Ceosvallen
Tävling:
Matchnummer: 142202010
Samling:15:30
Jämn match i Vimmerby
2019-04-28 22:37
Dagens div.3-match borta mot Vimmerby på ett blåsigt Ceosvallen slutar med en snöplig förlust med 0-1. Vi möter ett fysiskt Vimmerby med mer rutinerade spelare än oss som många gånger spelar på gränsen. Trots det viker vi inte ner oss utan smäller på och visar en grym krigarinställning hela matchen.

Vimmerby tar taktpinnen i början av matchen och lägger många långbollar som hotar vår backlinje, dock utan att skapa några större farligheter. Vi jobbar oss in i matchen allt mer och för spelet en stor del av halvleken. Vi kommer till en rad avslut, framför allt på fasta situationer, men har svårt att skapa de där riktigt skarpa lägena. Första halvlek slutar 0-0.

I andra halvlek har vi konstant motvind samtidigt som Vimmerby fortsätter mata långbollar i djupet på sina snabba forwards. Vi gör som vi snackat om i halvlek och rullar mer boll på marken genom backlinje och mittfält och lyckas skapa några farligheter på fasta situationer samtidigt som Julia gör en rad viktiga räddningar. I 78:e lyckas Vimmerby bryta igenom vårt försvar och kan trycka in 1-0. Vi ger inte upp och lyckas skapa lite tryck i slutet av matchen dock utan att sätta dit bollen. Tyvärr är det tillfälligheter som avgör idag, lika hade känts som ett rättvist resultat (bland annat missade domarna en solklar straff när Vimmerby tar med hands i straffområdet).

En stor eloge till hela laget för er grymma inställning matchen igenom, vi behöver inte på något sätt skämmas över vår insats. Extra plus till Julia Ceder som gör många viktiga räddningar i andra halvlek och Ellen Leijon Krafth från F17 som gör det riktigt bra på mittenbacken tillsammans med vår kapten Hanna Svensson. Kul också att se unga Matilda Hjalmarsson som gör debut i div 3 och går in på innermitten och vinner många dueller mot Vimmerbys tuffa spelare. 

Vi är redan taggade för revansch i returmötet 9:e augusti! 

/Alex

<< Tillbaka

 
 
Start 11:an
Samarbetspartner