SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tranås Fotbollförening
Fotboll

Välkommen till Tranås FF/Torpa AIS Dam 2022
Foto: Erik Hellquist
 
TT-Dam A söker spelare och ledare
2021-10-18 19:09

Vill du vara en del av en välorganiserad förening med målsättningen att nå division 1 inom fem år? Nu söker TT-Dam både drivna ledare och spelare för att fortsätta bygga en slagkraftig trupp för nästkommande säsong i division 2.


I början av 2022 inleder vi säsongen med ett träningsläger i Spanien för att bygga den gemenskap som ska få oss att arbeta mot samma mål så vi lyckas fullt ut. Gemenskapen i laget är prioriterad och det viktigaste är att alla spelare mår bra och känner sig som en del av laget. Vi tror även på att fotbollen hjälper alla utvecklas på det personliga planet.


Är du intresserad av att vara en del av TT-Dam nästa säsong? Kontakta Torbjörn Strand.

 

Kontakt

Torbjörn Strand

tottenham30@hotmail.com

070-393 55 55

Referat: Vimmerby IF - Tranås FF-Torpa AIS
Vimmerby-TT 3-3 (1-2)
2020-09-13 21:44

Vimmerby-TT

3-3 (1-2)

 

En match där vi visar vad som menas med att stå upp för varandra. Detta eviga tjatande om att jobba hårt för varandra, att inställning och laganda är så mycket viktigare än allt annat! Och nu visar vi det match efter match, så otroligt kul att vara tränar då! Vi startar matchen bra, vi får i gång vårt spel direkt, vi är först på bollarna, man märker tydligt hur Vimmerbys spel bygger kring deras nummer 20 som är en smart stor och stark spelare. Hon gör visserligen tre mål, men bara ett som jag anser är en bra prestation, inte mycket att säga om. Vi hamnar i underläge i den 27 matchminuten, men det är inget som påverkar vårt spel, vi fortsätter bara att jobba hårt och vinna boll, och då kommer också utdelningen till sist, och som den kommer, så otroligt underbart att se den gå in, härligt mål av Lydia. Men vi är inte nöjda där, utan Clara springer sig fri på vänsterkanten deras back hinner inte alls med och Clara avslutar lugnt och fin i bortre. Ledning i paus med 2-1 rättvist. Clara hade ett skott i stolpen precis innan vilan. Den andra halvlek är ganska lik den första, mycket kamp och relativt jämt. Tyvärr får deras bästa spelare gör 2-2 i den 48 matchminuten, en bra prestation inte mycket att göra åt det.

Sen kommer tyvärr ett misstag från domaren när han blåser en mycket billig straff till Vimmerby 3-2 till Vimmerby kändes mycket tungt, men vi vägrar att ge oss, fortsätter att störa deras backlinje med snabba fina anfall. Och i matchminut 67 så rinner Clara igenom får en ganska tuff tackling och faller, STRAFF och det känns så rättvist. Iskall som vanligt rullar Hanna in 3-3 sista delen av matchen böljar det fram och tillbaka, sista stor chansen är återigen en miss från domaren när Clara blir sparkad på benen och faller, solklar straff tycker jag men inte domaren. Vi tar en poäng och en jävla gå inställning, strakt jobbat alla! Ett stort plus till Julia B som gör en väldigt bra comeback i målet!

Referat: Mjölby FC - Tranås FF-Torpa AIS
Mjölby-TT 0-1 (0-0)
2020-08-30 10:13

Så kom den efterlängtad segern i serien. Och så rättvist det var. Vilken första halvlek vi gör. Spelar en snabb teknisk och mycket bra fotboll. Vi spelar exakt efter den plan vi bestämt, Mjölby hängde inte med alls. Stort plus till det tålamod ni visat upp denna säsong. Trots att mycket saker gått emot så har ni jobbat på bra under hela säsongen, så ni är verkligen värda framgång. Tillbaka till matchen, det vi inte riktigt får till i första halvlek är att sätta dit bollen i mål, trots allt en ganska viktigt detalj i fotboll. Men med tålamod och hårt jobb så får vi utdelning i andra halvlek, i matchminut 56 så bryter Elsa sig loss och avancerar fram och avslutar briljant i målvaktens vänstra hörn, ett mycket fint mål av en av planernas bästa spelar för dagen. Sen tappar vi matchen och bjuder in Mjölby. Vi faller in i deras tempo och passningsspel. Vi slarvar med passningar och tar en rad felbeslut. Detta får vi prata om på träningen i veckan, hur vi kan göra bättre framöver. För med lite otur kan det kosta oss segern. Förutom sista 25 minuter så gör vi en mycket bra insats, jag vill ge alla ett stort beröm, ett extra plus till Clara och Moas otroliga arbetsinsats. Och vår försvarsklippa Lydia som alltid ligger på en hög nivå. Vill ge bänken och i synnerhet Elin och Elli som inte fick någon speltid idag, men sitter och bidrar med positiv energi och en alldeles utmärkt inställning trots detta. Det är en egenskap som jag värderar mycket högt, stor respekt till er. Nu gäller det att ladda om till Lördag när Motala kommer på besök.

/Coach

Referat: BK Kenty - Tranås FF-Torpa AIS
Kenty-TT 2-2 (1-1)
2020-08-23 10:49

Tillbaka på rätt spår. Lika hemskt det är när vi inte får till vårt spel, lika underbart är det när vi spelar som vi gjorde igår. Satte mig direkt när jag kom hem i går och tittade på hela matchen, (inte helt uppskattat av familjen)visst finns det en del att jobba på, men det var väldigt mycket som var bra, i synnerhet första halvlek när vi faktiskt för matchen och skapar betydligt mer än Kenty, slående likt matchen mot Smedby.

Vi sätter pressen rätt, genom varje lagdel, vi är aggressiva i försvarsspelet vi ger inte Kenty mycket tid med bollen, det är bara Amanda som skapar något i Kenty. Deras 1-0 mål kommer lite oväntat och orättvist, det sker genom en djupledsboll som vi upphäver offsiden på, Amanda ligger något före Lydia när passet går, men Moa följer sin ytter och upphäver då offsiden vilket gör att snabba Amanda springer ifrån och gör ett väldigt vackert mål! (ingen kritik till Moa, jag anser att hon gjorde rätt som följde sin spelare, vi kollar på det i morgon på träningen) Efter målet fortsätter vi att spela bra, skapar chanser och framförallt spelar vi fotboll med fantasi och spelglädje. Och kvitteringen kommer på ett utmärkt sett. Det startar med att Linnea går upp helt perfekt i rygg och bryter bollen, som går till Clara som snyggt tar med den och slår ett öppnande pass till Hanna, som utmanar och går förbi sin back och serverar Vilma som rullar in den lugnt. Ett väldigt fint spelmål som innehöll mycket godis för ögonen. 1-1 står sig halvleken ut. Andra blir mer ställningskrig, vi tappar lite mer boll än i första, men fortfarande en jämn och tät match där vi vinner den fysiska kampen, STARKT.

2-1 till Kenty och det känns otroligt tungt, vi tappar boll på mitten, men Elsa gör ett otroligt hem jobb och vinner tillbaka bollen, men ändå studsar den Kentys väg och avslutas med ett misslyckat inlägg som går in vid bortre stolpen. Men vi ger inte upp jobbar hårt och med 2 minuter kvar på matchen så får Clara bollen och spelar fint fram till Vilma som sprungit otroligt mycket hela matchen, hon utmanar sin försvarare lurar henne så hon tvingar fälla Vilma, och straffen är ett faktum.

Hanna kliver fram, min puls ligger på 250 slag per minut, Hanna är iskall lurar målvakten fullständigt och rullar in den till höger.

Jag vill återigen ge hela gänget ett stort plus för dagens insats, men vill ge Ellen och Elsa ett extra plus.

Samtidigt är det otroligt viktigt att Hanna och Lydia och Rebecca tar det ansvaret som ni gjorde i går

Nu är bollen i rullning, nu ska vi bli väldigt svåra att stoppa i höst.

Ni är grymma TT lirare.

/Coach


Referat: Tranås FF-Torpa AIS - IF Eksjö Fotboll
TT-Eksjö 2-3
2020-08-16 08:13
 Vi startar matchen bra, framförallt gör vi 2 mål tidigt genom Clara, 1-0 gör hon genom att löpa infrån deras back på vänster kanten och rullar in bollen behärskat vid bortre stolpen. 2-0 kommer genom en lång boll från Ida som jag tror skarvas av mittfältet som ställer Clara fri med deras målvakt och inte heller här gör Clara något misstag utan ruller in bollen bredvid målvakten. Min känsla är att vi kontrollerar matchen utan att spela speciellt bra. Backlinjen har koll på deras enda hot nr 9 i Eksjö. Den känslan har jag fram tills deras reducering till 1-2. i mitten av andra. Efter detta går allt Eksjös väg. En otroligt konstig indirekt frispark döms i vårt straffområde pga att Ida håller bollen någon millisekund för länge, ingen tillsägelse inget gult kort utan han blåser frispark som Eksjö gör 2-2 på. Efter detta skadar sig en Eksjö tjej i nacken, så matchen avbryts i 30 minuter. (Pratade med deras ledare på kvällen och allt verkar ok med henne) Sista 10 minuterna gör vi 3-3 genom Clara som borde fått göra sin första Hattrick i div 2. Men det tyckte inte domaren som inte blåser mål trots att han såg att bollen var över mållinjen.  Nåväl med alla chanser vi har i slutet så borde vi ändå kvitterat. Jag vill återigen ge alla ett jättestort plus för den moral ni visar upp! trots allt konstigt som hände denna dag, ni var värda så mycket mer idag. Men vi vet oxå att vi kan så mycket bättre. /Coach
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Tranås Fotbollförening, 10/08 10:05 
Tranås Fotbollförening, 03/08 12:15 
Tranås Fotbollförening, 22/06 08:14 
Tranås Fotbollförening, 21/05 07:23 
Tranås Fotbollförening, 06/04 10:11 
Tranås Fotbollförening, 01/11 18:27 
 
Start 11:an
Samarbetspartner