Fotboll
Herr

Seger med 2-0 i derbyt
2017-09-25 20:20
Årets andra derby mot Aneby på bortaplan. Det blev en ingen livlig historia utan TFF kunde gå segrande ur matchen med stabila 2-0 (1-0) efter mål av Anton Segerson och Benjamin Björkegren.

En match som tabellmässigt inte hade någon betydelse för varken TFF eller Aneby. Aneby som inför matchen inkasserat 29 poäng på 20 matcher vilket parkerar dem på en fjärdeplats i tabellen strax efter TFF. TFF hade inför matchen hela 10 poängs försprång till Aneby. Men derby är derby och oavsett vad tabellen visar är det aldrig kul att förlora mot värsta rivalen.

Matchen börjar på bästa tänkbara sätt för TFF när Anton Segerson springer på en galant långboll från högerspringaren Jacob Malm och kan placera bollen i nätet. Bollinnehavet under första halvlek är en stor fördel till hemmalaget men skärpan sista tredjedelen verkar inte finnas. TFF agerar lite nervöst i vissa lägen och Aneby tillåts få för mycket tid.

Andra halvlek hinner knappt bli minuten lång innan TFF utökar ledningen. Inbytte Benjamin Björkegren löper med en djupledsboll, denna gång slagen från Martin Malvefors, och vänder bort de blåvita spelarna för att sedan placera med yttersidan i bortre gaveln. Efter målet fortsätter matchen som tidigare med högt bollinehav för hemmalaget men fåtalet chanser. Istället är det TFF som spelar till sig de farligaste lägena och med större skärpa så hade slutresultatet kunnnat bli högre.

Sex poäng av sex möjliga och en skillnad på 13 poäng i tabellen summerar lördagsderbyt på ett bra sätt.

Hela laget förtjänar beröm idag där man manövrerar bort ett jagande Aneby på ett väldigt snyggt sätt. Extra beröm till Victor Hovbrandt samt Kalle Erlandsson.

Det som också är spännande i detta är att det kan fortfarande finnas chans för kvalspel för TFF, viskningar säger att det kan bli den bästa trean som också får kvala. Om detta stämmer eller ej är högst oklart men hur som haver blir säsongens sista seriematch mot Vrigstad på lördag lite mer intressant nu.