Referat Vimmerby IF - Tranås FF
2019-05-29 09:22

Vimmerby IF-Tranås FF U 2-4 (2-1)

Una salciccia con pane per favore

Idag var Lukas Aztor vår lagkapten med order att styra vårt kortpassningsspel från sin centrala mittbacksposition och dela ut hårtorkar och ställa krav på sina medspelare om de inte höll sig till matchplanen. Matchplanen var enkel 4:3:3 ett och två touch och mycket löpningar utan boll. Flyga på kanterna. Vimmerby ställde upp med ett starkt lag, på den här nivån, med nr 17 som playmaker, en perfekt utmaning för vårt tremanna mittfält, då nr 17 är en av Vimmerby IF absolut skickligaste spelare oavsett lag. Vi ställde fram en centrallinje med ett genomsnittligt meritvärde från grundskolan på 317, det är högt. Matchen börjar som den förra matchen, vi trillar boll men nu blir vi pressade högt av aggressiva motståndare, ibland hittar vi snygga vägar ur deras press, ibland låser dem fast oss och erövrar bollen och ställer om, ibland missar vi våra passningar. Men vi är konsekventa och fast beslutna att först och främst spela fotboll, ha bollen och kanske också vinna matchen. I första halvlek är bollinnehavet relativt jämt. Vimmerby är bra och vi är bra. 1-0 kommer efter en snygg nick på en vänsterhörna och 2-0 är ett jätteskott i krysset. Det dröjer inte länge innan vi reducerar till 2-1. I halvlek säger vi bara två saker, att Lukas Schilt ska kliva upp i banan femton meter och att vi ska hålla spelavståndet till Hannes så att vi inte låser fast honom centralt.

Andra halvlek är en fröjd att bevittna, vi bestämmer tempot och rullar bort deras press och kommer till anfall ute på kanterna och centralt gång på gång. Vi spelar riktigt bra fotboll, både brett och djupt. Elliot Trygg får göra en kanonräddning på ett friläge men vi här två bollar i virket och tre innanför, vi vinner bollinnehavet, vi har kul och vi vinner matchen med 4-2 och vi vinner mittfältet mot nr 17.

Idag fick Fille ta en för laget, det blev 90 + 3 minuter på bänken. Det kallas RESPEKT i reserv A nordöstra. Och Jag kände mig som Fabio Arrigo Carlo Marcello Roberto Johansson idag efter matchen när jag drack kaffe och beställde en bamsekorv på dålig italienska på Ceos-vallen och letade efter någon att bekräfta mig inför.